#aldrigvila ?

Varje tisdag och torsdag håller jag och Actic Kungsgatan & Munktell “pausgympa” på ett företag i Eskilstuna. De får välja mellan 20 min stretch, avslappning eller core! De flesta väljer avslappning – och det blir fler för varje gång. Jag märker att många blir överraskade över hur skönt det faktiskt är att släppa allt en stund. 20 min (eller 5 min!) är så mycket bättre än ingenting, och gör stor skillnad på våra stressnivåer! Hur ofta brukar du pausa, stanna upp och känna andetaget?

I fredags hade jag en lucka över på lunchen. Min första tanke var att hoppa in i gymmet en stund, men sen ångrade jag mig. Släckte istället ner i gruppträningssalen, slog på min Yin-playlist och tog mig tid för yoga. Höll varje position i 6-8 minuter. Efter en timme kändes det bokstavligen som om jag hade sovit. Det gjorde SÅ gott för min kropp! Så inga hashtags #aldrigvila för mig. Jag är snarare väldigt rädd om min vila. Återhämtningen är ju själva nyckeln för att vi ska hålla för den träning vi utför, bli starka och känna oss klara och vakna i både arbetslivet och familjelivet!

Jag vill gärna dela med mig av lite avslappning till er också! Därför lägger jag in en extra yogaklass nu på lördag på Actic Kungsgatan! Yin Yoga kl 9.15-10.30! Klä dig gärna varmt med en skön tröja! Efter klassen bjuder vi på lite bra ekologiskt te! Välkomna att boka!

_MG_2213

Vad är Yin Yoga?

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar (Källa: Yogobe).

Dont just do something – Sit there! / Yoga