Dynamic Yoga London

yotopia

I helgen har jag varit på yoga workshop i London, Yotopia, som ligger på Mercerstreet i Soho. Underbar studio! Fokuset var på dynamisk yoga och vinyasa flow. 2 klasser utfördes i hotsal med 38 grader värme, och 2 klasser i vanlig sal. Kroppen kändes smidig, stark och mjuk – men jag har aldrig tidigare blivit så svettig efter en yogaklass som efter Hot Dynamic Yoga. Russinfingrar!

Ett av guldkornen jag tar med mig från helgen är från den inledande klassen och introduktionen till vinyasa flow då Kate Lovell pratade om de olika nyanserna av Yin och Yang. Att vi ibland har en förmåga att vilja för mycket, göra allt “lite för mycket fullt ut”. Vad händer istället om vi jobbar mer utifrån en intention i rörelsen och växlar mellan olika energier?

“An asana, or yoga pose, is a container for an experience. It is not an exercise for strengthening or stretching a particular muscle or musclegroup, although it might have that effect… Each asana is a whole-body practice where we can witness how things arise, how they are sustained, and how they dissolve or are transformed. We can see how we are affected by the experience of moving into the pose, being in the pose, and moving out of the pose and how that might affect other places in our life where we meet change. While we might choose different aspects of a pose to focus on, the asana itself is a composite of all the possible points of focus, and the whole experience is greater than the sum of its parts  /  Amy Matthews”

yotopia3

Hittade ett supermysigt ekocafé i Neal’s Yard, Covent Garden. Glutenfritt och vego. Köpte med mig mat och satte mig i parken utanför och njöt av pulsen. Avslutade med en dubbel espresso – who says yogis cant drink coffee right? 😉 Men helst ska man inte dricka kaffe (eller alkohol) dagarna innan och efter man kört Hot Yoga.

yotpia2 Nu är jag hemma igen och ser fram emot att dela med mig av den inspiration jag fick med mig från London och Yotopia!