The Art of Flying

Den här helgen var jag på två workshops – The Art of Flying (inversions) och The Art of Heart Opening – för yogaläraren Andrew Abaria på fina Urban OM i Stockholm. Båda utgick från Solhälsning A och B. Grundligt och tydligt. Andrew var så behaglig att lyssna på och följa. Vi fick verkligen jobba i varje position! Hitta linjeringen och jobba med andetaget. Under den första workshopen tog solhälsningarna oss in i handstående både från hunden, framåtfällningen och krigare 1 på ett smart och pedagogiskt sätt! På samma sätt fick vi jobba med bakåtfällningar under den andra workshopen. Backbends är verkligen en utmaning för mig, och därför uppskattade jag att vi tog oss tid i varje position att hitta aktiveringen och öppningen på rätt sätt. Teknik, teknik, teknik.

Det som fastnade lite extra under helgen var när Andrew pratade om att det är som att bröstryggen och ländryggen har en “relation”. Precis som en mänsklig relation, där vi kompletterar varandra (ofta utan att ens tänka på det). Om den ena är mer passiv, blir den andra mer aktiv. Om den ena är långsam, behöver den andra vara mer snabb. Osv! På samma sätt fungerar vår mobilitet/stabilitet i ryggen. Om vi t.ex. är överrörliga i ländryggen – behöver inte bröstryggen vara rörlig, för vi kan ändå ta oss i den riktningen vi vill (böja oss bakåt i det här fallet) även om det inte är på det mest skonsamma/bästa sättet, och i längden kommer vi att få ont. Vi jobbade jätte mycket med att öppna bröstet, men hålla ländryggen stark!

“See in your physical body the presence of both roundedness (the drawing in) and complete acceptance (the opening/lengthening). In our interactions, relationships, our ways of communicating with the people near us, we can apply both qualities. There are some people with whom we should be more grounded, more stable. There are others in our lives with whom we are perhaps unable to listen; everything inside contracts and speeds up when we’re in their presence – with them we can be more receptive, and cultivate a quality of opening, of allowance, of acceptance. In both cases, even as things get amplified or hastened, we can reduce the tension in our bodies an generate profound healings. 

Where you feel the most resistance is where you can place your attention. Listen for those little resistances – they are your map, telling you where you can put more of your steadiness or more of your listening” / Elena Brower

_N6C5357