Intention

Efter en fantastiskt skön julhelg är det dags för några mellandagar på jobbet. Checkar av det sista inför det nya året och sätter strukturen för hur jag vill att 2018 ska se ut. Imorgon blir det en liten resa till Umeå över dagen för att rama in det sista i mitt och Marias koncept Inner Strength som mixar core, gymnastik och inte minst yoga.

Det jag gillar mest med yoga, och som förmodligen är en av anledningarna till att jag fängslats så av träningsformen (och gärna väver in det i det mesta jag gör i träningsväg;) är hur jag fascineras av hur samma övningar/asanas och flöden kan upplevas och kännas helt olika beroende hur vi initierar dem. Just det här reflekterar jag ofta över i vardagen – om hur vi väljer att gå in i en diskussion, ett möte eller ett pass på gymmet – påverkar resultatet och den där feel good-känslan efteråt. När man som förälder står där och ska möta sin 3 årings trots, skrik och gråt är det lätt att brusa upp, bli stressad och kanske inte alltid initiera mötet med sitt lilla barn på bästa sätt, utan vi agerar istället impulsivt (feel good-känsla, not so much). Ser många som gör precis detta på gymmet när det är dags att ta tag i nyårslöftet och börja träna – impulsivt, utan någon tydlig plan, kastar de sig in på gymmet. Det är ofta samma personer som efter några veckor har tröttnat, kanske skadat sig och fallit tillbaka i gamla mönster. Feel good-känsla? Nja.

Fick nyligen frågan vilket mitt bästa tips är för att nå sitt träningsmål. Jag svarade att mitt bästa tips är att ställa sig frågan om varför man satt sitt mål. För det första – för sin egen skull, eller någon annans? Och för det andra – varför? Dvs – varför gör vi det vi gör? – Definiera så tydligt du kan ditt eget syfte med varför du har satt upp ditt/dina mål! Se till att det kommer inifrån!

“INTENTION (av latino intention, att spänna, sträcka): betecknar inom samhällsvetenskaperna en individs förhållande till ett eget, framtida beteende och antas i psykologiskt baserade teorier vara den orsaksvariabel som närmast föregår ett specifikt beteende”

Med vilken intention går du in i det nya året? <3

Gott nytt år!
/Malin

_72I5016-2

_72I5034

_72I5024