YOGA TEACHER TRAINING

malin1

GRUNDUTBILDNING I YOGA
Utbilda dig i yoga med mig! Utbildningen som ger dig en första grund att stå på, består av en intensiv lörd-sönd fysisk träff. Huvudfokus för utbildningen ligger på den fysiska yogan och vi kommer att gå igenom hur den praktiseras genom positioner (asanas), andningsövningar (pranayamas), avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker. Solhälsningen är själva ramen för utbildningen och den kommer att praktiseras på djupet med mycket fokus på teknik och utförande. Utifrån solhälsningen kommer vi också att lära oss hur vi kan skapa strukturerade, varierade och kreativa klassupplägg och flöden. En stor del av utbildningens fokus ligger även vid ledarskap, kommunikation och instruktionsteknik.

Efter godkänd praktisk utbildning erhåller du ett diplom, men du har också möjlighet att bli licensierad som yogainstruktör! En form av kvalitetssäkring både för dig själv och för dina framtida arbetsgivare. Du kommer då att få komplettera med uppgifter efter avslutad kurshelg, som skickas in via mail. Uppgifterna är både skriftliga och praktiska, bland annat i form av en sadhana – egen praktisering på mattan. Du får också skicka in en inspelad klass inom 6 månader efter avslutad utbildning (detta görs enklast genom uppladdning på vårt vimeo-konto). Du som instruktör och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se också till att ljudkvaliten är bra så att vi hör dig tydligt. Vi utvärderar bl.a. din instruktionsteknik, din fysiska rörelse och teknik, struktur och dynamik i klassen. Feedback och återkoppling får du via mail!

Målsättning
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaklasser till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.

Innehåll Grundutbildning Yoga

Dag 1 kl 9.00-17.00

– Introduktion och filosofi
– Yogaklass: Solhälsning
– Solhälsningen steg för steg
– Linjering och teknik
– Kommunikation och ledarskap
– Klassupplägg
– Yogaklass: Hatha Yoga

 

Dag 2 kl 9.00-17.00

– Meditation (praktiskt)
– Yogaklass: Yin Yoga
– Andning och meditation
– Flödesträning (flow)
– Instruktionsteknik
– Yogaklass: Vinyasa

 

Uppgifter för godkänd Licens
Licensen har du som ett CV för dina framtida jobb, och som ett kvitto för att du håller kvalitet i din yogautlärning! Licensen kostar 1500 kr inkl moms. För att få din licens ska du ska ha genomfört vår grundutbildning i yoga samt skickat in dessa uppgifter skriftligt till info@malinberg.com:

– En pitch av dig själv! En unik presentation som marknadsför dig och som beskriver dig och din yoga. 1/2 sida.
– Skriftlig utvärdering av en kollegas klass. 1 sida.
– Skugga en kollega/var sidekick. Assistera där du behövs. Utvärdera och beskriv din upplevelse efteråt! 1 sida.
– Sadhana 30 dagar. 15 min till 1 timme om dagen. För dagbok (räcker med ett par rader per dag där du beskriver din upplevelse). Du behöver endast skicka in valda delar till oss – något du vill belysa som uppstått under din sadhana till exempel. Denna del är alltså mest till för din egen skull!
– Egen video som du laddar upp på vårt vimeo konto. Hur du går tillväga med din film kan du läsa om här http://www.aerobicweekends.com/licens

För att vi ska kunna utvärdera dig behöver vi se dig och minst tre deltagare i bild. Se till att ljuset i lokalen är ok så att vi ser dig tydligt och att ljudet fungerar.

Rekommenderad litteratur:
Yoga Anatomy – Leslie Kaminoff, Amy Matthews, Sharon (ILT) Ellis
Teaching Yoga Adjusting Asana – Melanie Cooper

Sagt om utbildningen:
“Jag vill bara tacka så mycket för utbildningen i helgen! Du gav mig massor av inspiration och väldigt många konkreta råd och tips för att själv kunna sätta ihop en klass. Hela utbildningen var upplagt på ett bra sätt och jag känner att jag fick väldigt mycket med mig hem på bara 2 dagar. Än en gång, varmt tack!”

Investering
4995 kr inkl. moms och kursmaterial

Kommande datum
17-18 september – Playitas Fuerteventura
23-24 september – Göteborg

Boka din plats direkt till info@malinberg.com eller ring 0704408349 (Malin Berg).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *