YOGA TT

YOGA INSTRUKTÖRSKURS – GRUND
Den här kursen är för dig som redan utbildad yogainstruktör – som önskar mer struktur och inspiration till dina klassupplägg – eller för dig som är nyfiken och sugen på att sätta igång att instruera yogaklasser! En intensiv lörd-sönd fysisk träff. Huvudfokus för kursen ligger på den fysiska yogan och vi kommer att gå igenom hur den praktiseras genom positioner (asanas), andningsövningar (pranayamas), avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker. Solhälsningen är själva ramen för kursen och den kommer att praktiseras på djupet med mycket fokus på teknik och utförande. Utifrån solhälsningen kommer vi att lära oss hur vi kan skapa strukturerade, varierade och kreativa klassupplägg och flöden. En stor del av helgens fokus ligger även vid ledarskap, kommunikation och instruktionsteknik.

Du erhåller diplom efter genomförd kurs och du har då möjlighet att skicka in en inspelad yogaklass för feedback! En form av kvalitetssäkring både för dig själv och för dina framtida arbetsgivare. Detta görs enklast genom uppladdning på vårt vimeo-konto, och du får med dig användarnamn och lösenord för detta efter avslutad kurs. Du som instruktör och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se också till att ljudkvaliten är bra så att vi hör dig tydligt. Vi utvärderar bl.a. din instruktionsteknik, din fysiska rörelse och teknik, struktur och dynamik i klassen. Feedback och återkoppling får du via mail!

Målsättning
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaklasser utifrån solhälsningen till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.

Innehåll
Dag 1 kl 9.00-17.00
– Introduktion och filosofi
– Yogaklass: Solhälsning
– Solhälsningen steg för steg
– Linjering och teknik
– Kommunikation och ledarskap
– Klassupplägg
– Yogaklass: Hatha Yoga
Dag 2 kl 9.00-17.00
– Meditation (praktiskt)
– Yogaklass: Yin Yoga
– Andning och meditation
– Flödesträning (flow)
– Instruktionsteknik
– Yogaklass: Vinyasa

Rekommenderad litteratur:
Yoga Anatomy – Leslie Kaminoff, Amy Matthews, Sharon (ILT) Ellis
Teaching Yoga Adjusting Asana – Melanie Cooper

Investering
4995 kr inkl. moms och kursmaterial

Kommande datum
Alla kommande datum samt bokning hittar du på aerobicweekends.com/yoga alt. boka din plats direkt till malin@aerobicweekends.com eller ring 0704408349.

Licensiering
Önskar du en licens (en slags kvalitetssäkring både för dig själv och dina framtida arbetsgivare)? Jag önskar att du skickar in följande:

  • En (minst 30 min lång) video på dig där du leder en klass. Du och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se även till att ljudkvaliteten är bra. Jag kommer att titta på den röda tråden i ditt klassupplägg, instruktionsteknik och din egna teknik i rörelser/positioner. Hur du går tillväga hittar du här: http://www.aerobicweekends.com/licens
  • En pitch av dig själv som instruktör samt en klassbeskrivning (av den klass du filmat).
  • Teama med en kollega och skriv ner dina reflektioner på ca 1 a4
  • Utvärdera (och ev. assistera) en kollega  4och skriv ner dina reflektioner på ca 1 a4
  • Egen Sadhana, yogapraktisering. Yoga varje dag under 30 dagar, minst 15 min, och för dagbok under tiden. Skicka in utvalda delar.

Uppgifterna skickar du till malin@aerobicweekends.com

_72I5973

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *