YOGA WORKSHOP 2 DAYS

malin1

2 DAGAR YOGA WORKSHOP / KURS
Den här workshopen är för dig som yogainstruktör – som önskar mer struktur och inspiration till dina klassupplägg! En intensiv lörd-sönd fysisk träff. Huvudfokus för workshopen ligger på den fysiska yogan och vi kommer att gå igenom hur den praktiseras genom positioner (asanas), andningsövningar (pranayamas), avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker. Solhälsningen är själva ramen för workshopen och den kommer att praktiseras på djupet med mycket fokus på teknik och utförande. Utifrån solhälsningen kommer vi att lära oss hur vi kan skapa strukturerade, varierade och kreativa klassupplägg och flöden. En stor del av helgens fokus ligger även vid ledarskap, kommunikation och instruktionsteknik.

Du erhåller diplom efter genomförd workshop, och du har då möjlighet att skicka in en inspelad yogaklass för feedback! En form av kvalitetssäkring både för dig själv och för dina framtida arbetsgivare. Detta görs enklast genom uppladdning på vårt vimeo-konto! Du som instruktör och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se också till att ljudkvaliten är bra så att vi hör dig tydligt. Vi utvärderar bl.a. din instruktionsteknik, din fysiska rörelse och teknik, struktur och dynamik i klassen. Feedback och återkoppling får du via mail!

Målsättning
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaklasser till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.

Innehåll

Dag 1 kl 9.00-17.00

– Introduktion och filosofi
– Yogaklass: Solhälsning
– Solhälsningen steg för steg
– Linjering och teknik
– Kommunikation och ledarskap
– Klassupplägg
– Yogaklass: Hatha Yoga

 

Dag 2 kl 9.00-17.00

– Meditation (praktiskt)
– Yogaklass: Yin Yoga
– Andning och meditation
– Flödesträning (flow)
– Instruktionsteknik
– Yogaklass: Vinyasa

Rekommenderad litteratur:
Yoga Anatomy – Leslie Kaminoff, Amy Matthews, Sharon (ILT) Ellis
Teaching Yoga Adjusting Asana – Melanie Cooper

Investering
4995 kr inkl. moms och kursmaterial

Kommande datum
17-18 september – Playitas Fuerteventura
23-24 september – Göteborg

Boka din plats direkt till info@malinberg.com eller ring 0704408349 (Malin Berg).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *